Nezapomínejte na prevenci aneb "K doktorovi s bolestí, na masáže s radostí!"

Rašelinové zábaly

14.04.2010 14:58

Již po staletí je známý a prověřený léčebný účinek tepla a rašeliny na lidský organizmus.

Jednorázový rašelinový zábal je již připravený plát, který se prohřátý položí propustnou stranou na záda, krk, případně klouby za použití nosičů tepla, které prohřívají a udržují potřebnou teplotu. Při ošetření dochází k uvolnění svalových kontrakcí, detoxikaci organismu, hlubokému prohřátí tkání a příjemné relaxaci celého těla. Při použití před masáží výrazně zvyšuje její účinnost. Teplota zábalu je 40°C. 

Cena zábalu:

Krk, klouby: 200,- Kč/1 zábal

Záda: 220,- Kč/1 zábal

Doba procedury 20 - 30 minut

 

Zábal 1 ks + masáž zad 400,- Kč/60 minut

 

Dále si také můžete objednat rašelinový termofor.

Termofor, který je místo vody plněn rašelinovou směsí, což zaručuje udržení teploty po několikanásobně delší dobu. Nahřívá se ve vodě, parou nebo v mikrovlnné troubě. Jeho použití je jednoduché a bezpečné.

Rašelinový termofor výrazně eliminuje bolesti a nepříjemné pocity, získané sportem nebo jednostranným zatěžováním. Dlouhodobě působí a to jak teplem tak i chladem s intenzivním lokálním účinkem, jenž navodí uvolnění a přispěje k přirozené rovnováze postiženého místa. Lze jej použít také při bolesti kloubů, ledvin, svalů, při nachlazení, revmatismu, poruchách prokrvení, ischiasu, svalových křečích. Přírodní látky, které obsahují rašelinové termofory (tzv. rašelinové obklady nebo také rašelinové polštářky), mají blahodárné účinky na kůži a podkožní tkáně. Energie přírody obsažená v obkladech, umocněná teplem, Vám plošně zregeneruje a upraví svalové kontraktury, které jsou jednou z příčin tzv. "bolavého těla" a upraví pokožku k postupnému omezování celulitidy a obezity.

 

Teplá aplikace - ohřev se provede ve vodní lázni cca 7 minut při 80° C, nebo v mikrovlnné troubě cca 2 minuty při 600 W. Při ohřevu sundejte bavlněný potah. Teplá aplikace je vhodná při bolestech krční páteře, zad, ledvin, svalů, kloubů, poruchách prokrvení, nachlazení, menstruaci, masážích, rehabilitaci.

Chladivá aplikace - zchlazení proveďte v lednici po dobu cca 10 minut. Nedávejte do mrazničky. Po zchlazení vložíme termofor do bavlněného potahu a přiložíme na indikované místo. Ochlazení je vhodné např. na zhmožděniny, pro ulehčení a podporu léčby při svalovém napětí.

Využitelná doba činí v obou případech cca 3 hodiny.

 

Můžete si vybrat z následujících typů rašelinových termoforů:

1) klasický - 355,- Kč/ks

2) krční - tvarem uzpůsobený na problémy s krční páteří - 455,- Kč/ks

3) ledvinový -  je určený do oblasti beder nebo břicha, pomáhá při bolestech bederní páteře, ledvin, zánětech močového měchýře, menstruačních bolestech - 455,- Kč/ks

Vyhledávání

Kontakt

Masáže v centru Brna IČO: 65298985 Jsem zapsána v živnostenském rejstříku vedeném ŽÚ Brno - město.
Živnost dočasně pozastavena od 1.3.2023
608237957
Objednávejte se prosím telefonicky, nikoliv e-mailem.